Ana içeriğe atla

Neyle Var Ediyoruz Bizi?

 Her gün etrafımıza baktığımızda en güzel, en yetenekli, en becerikli, en estetik, en samimi, en leziz, en çalışkan, en dakik,........en doğru, en hakiki, e adil,....... görüyor, gözlemliyoruz.

 Demek ki hayatta hep her şeyden en iyi en zarif, en nazik, en mükemmel, en yetenekli, en güçlü,............ hep var, var olmaya devam edecek. Bulunduğumuz ortamda kimi kendimiz olur, kimi bir başkası olur. Kıyaslamafan, eksik, yetersiz hissetmeden, kin r yapmadan, haset ve kıskslıüs girmeden takdir etmek, onurlandırmsl, beğeni vermek alan açmak kendimize ve diğerlerine. 

  Şefkat empati, sevgi, saygı, etik, hakkaniyet ile birleşince sanırım barış dili, şiddetsiz iletişim dili konuşmaya, şakımays başlıyor. 

 İçimizdeki güzellik zihnim ze, gözlerimize bakışlarımı, davranışlarınıza yansıyınca katma değer, büyümek, gelişmek, geliştirmek, kolektif bilinç, beraberlikte beraberinde geliyor. 

 Güç ne, başarı ne, en........ile başlayan işlerin peşinden koşmak mı yoksa hüvü, sevgiyi, yetenekleri, barışı birleştirip birliktelikler fayda, değer yaratmak mı? 

  "Bir elin nesi var iki elin sesi var", ne kadar güçlü, anlamlı bir atasözü. Yaşamım her daim denryimlediğim, deneyimlemek ten keyif aldığım oluşum, farkındalık. 

  Mükemmelsin, nelerin peşinden koşmak yerine dünya için bir şeyler var etmek, içinde ruhumuzun, tebessümü ün, gülümsememizin yer edeceği. Dokunuşlar bazen silik bir kalem ucu, bazen kap kalın belirgin, uçurum kadar derin bazende yüzeysel. Ne fark eder ki, ben, sen, o, öteki, onlar, bunlar. Herkesin dünyası, herkesin anlamlı izi, katkısı, hazinesi olsun bu yeryüzünde....... 

  


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kendine Hak Gördüğünü Başkasına da Hak Görüyor musun?

     Bencil olmak !Bu hepinizden var.Kimse ben bencil değilim demesin.Hepimizde var bencillik.Bencillikten biri, önce ben sonra sen denen olumlu bencillik.İkincisi,sadece ben ve hiçbir zaman diğeri denmeyen olumsuz bencillik.Sanırım bu iki alanda kendimizi mutlaka göreceğiz.Hangi alanda olduğumuzu farkedeceğiz.    Herkesin kendisine şunu sormasını isterim:"ben kendim için bunu şunu istiyorum ,peki bunu en yakınlarımdan başlayıp hiç bilmediğim insanlara kadar isteyebiliyor muyum"diye.Kendimiz için her istediğimiz bir başkası için ihtiyaç,arzu,mutluluk,huzur olmayabilir.Ancak kendime hak diye görüyorsam oda,onlar da istiyorsa onunda olsun,onda da olsun diyebiliyorsam demek ki olumlu bencil taraftayım.    Toplu yaşamın içindeyiz.İster tek ,aileyle,evli,arkadaşla yaşayalım,apartman,müstakil ev olsun her gün toplu yaşamın içinde nefes alıp veriyoruz.Sadece kendi keyfini düşünüp,"benim tek eğlencem bu"gibi düşüncelerle kendine hak görüp diğerini düşünmeden bunu yapmak o

Nasıl Egoist Olunur?

      Hep ben ,benim,benim dediğim,benim ihtiyaçların,benim arzularım,......gider.Bu tür kelimelerle başlayan her cümle Ego,egoistlik kokar.Baş rolde sadece biz varızdır ,sadece biz.     Hep sahip olma duygusu ,hep en olma,önde olma duygusu tanıdık geliyor mu?İstediğimiz,ihtiyaclarımız için sorun çıkarmak,etrafımızda bulunan bireyleri zorlamak ,onları hiç düşünmemek.Sadece kendi hissetmek,yasamak,sahip olmak istediklerimiz için başkalarını alet etmek,sıkmak,üzmek,kırmak,onlara empati yapmamak.     Başkalarının gözündeki görüntümüz,düşüncedine,tskdirine önem vermek.Bun benlik duygusu için sadece kendimizi düşünmek,kenfimiz için yaşamak.     Sürekli karşındakinin,etrafındakilerden istemek,almak.Senin icin yapılan iyilikleri,güzellikleri değerli bulmamak,"yapmasaydın,etmeseydin "demek.     Sürekli kendi konforunu,luksunu,rahatligini,karnini,tstmsk istediği,sahip olmak istediği şeyler için yaşamak başkasının isteklerini,ihtiyaclarını görmemek.K endi mutsuzluğunu ile başkasını

Dikkat Et, Gözlerin,Beden Dilin Seni Ele Veriyor!

     Dikkat Et!Gözlerin,Bedenin Seni Ele Veriyor! Farkında mısın?        Ne kadar dışarıda ,birileri ile birlikteyken gülücükler dağıtalım,kahkahalar atalım bunların yalan olduğu dönük ,içi gülmekten gözlerden anlaşılıyor.Kahkaha ve gülücükler kestiğinizde duranlığınız sizi hemen ele veriyor.Mış gibi yaparak kendimizi bunlarn oluşturacağı enerjiye sokmak güzel ancak sırıtıyor üzerimizde,yalan olduğu,numara düğü anlaşılıyor.Çünkü içselleştiremiyoruz.O oluşturabileceği manevi ruhani etkiyi anlayarak,algılayarak keşfetmek,deneyimlemek üzere yapmıyoruz.O nedenle yaşayamıyoruz.Kalıcı olmuyor.Kalıcı olabilmesi ya da kendimizi bu moda sokabilmemiz için anlamamız,farkına varabilmemiz önemli.Yapmış olmak için yapmak,tavsiye ediliyor diye yapmak işte o söylenen kelebek veya balayı etkisi yaratır .    Hiç farkında değiliz karşımızdakinin kişiden hoşlanmadığınızın halde gülücük atsak da karşı taraf beden dilimizden,bir bakışımızdan,ses rengimizden anlıyor.Biz anlaşılmıyor sanıyoruz ancak gerçekt