"Fırsatlar hazır olana gelir "diye bir söz var .Gerçekten böyle mi ?Hazır olmak ne demek o zaman ?
Fırsat olarak görülen durumlar herkese göre değişir .Kimisi için fırsat olan bir başkası için fırsat olarak yorumlanmaz.Bireye,bireyin bakışına göre neyin fırsat olduğu değişiyor.Her birimizin sahip olduğu ,karşılaştığı ,yakaladığı firsatlar birbirinden farklı.
Şanslı ve ballı olduğunu inanan herkes fırsatları kolay yakalar ,bakış açısında pek çok şeyi fırsat olarak algılar.Her durumu fırsat ,şans olarak görür.
Fırsatları içinde sahip olduğumuz güçlü yanlarımız,olanaklarımız ,kaynakları değerlendirme ,kullanma şeklimiz,öğrenme biçimimiz,yaklaşımımız ,çevresel faktörler,içinde bulunduğumuz yer,zaman,durum ,algılarımızın açıklığı n,farkındalık seviyemiz, anda ,şimdi burada olmamız etkili.
Anda ,şimdi burada olan,anı yaşayan bireyler fırsatı,fırsatları daha kolay görür,fark eder ve değerlendirir.Fırsatları değerlendirmede ne istediğimizi gerçekten bilmek ,istediğimiz şeyin kendi isteğimizin olması , ihtiyaçlarımızın farkında olmak Düşünce yapımız bakış açımız üzerinde etken olduğu için neyin firsat olup olmadığını bireysel olarak değerlendirmemizde etkili olur.Düşünce yönetimi ,duygu yönetimi fırsatları görme,yakalama ,değerlendirmemizi belirliyor.
Bireysel olarak kendinizi fırsatları görme, fırsatları değerlendirme açısından nerede görüyorsunuz?Bunun ne kadarını güçlü özelliklerinizi,sahip olduğunuz olanaklara,kaynaklara bağlıyorsunuz ?"Fırsat kapıyı çaldı,şimdi tam zamanı ,.."gibi cümleleri ne söyletir ?Hazır olmadığınızı düşündüğünüz bir zamanda ayağınıza kadar gelen fırsatları kaçırdığınız,değerlendiremediğiniz oldu mu?Bu sizde ne duygusu yarattı?
Fırsatları görmek yaşam alanlarınızı nasıl etkiliyor ?Fırsatları değerlendirdiğimizde tatmin seviyemizi ne oluyor? Fırsatları değerlendirmek mutluluk ve huzurunuz üzerinde ne kadar etkili?
Yorumlar